21 Kasım 2013 Perşembe

Demirinin yemekleri...1

meyve ve sebzeleri, püre ya da çorba yaparken birlikte kullanmayı denedim, ve çok beğendim 2 havuç 1 kabak 1 elma ‘yı kabuklarını soyup buharda haşladım. altta kalan su ile 2 tepeleme tatlı kaşığı pirinç ununu pişirdim Buharda haşladım sebzelerin altta kalan suyunda prinç ununu pişirdim.sebzeleride içine ilave ettim.sonra 1 yemek kaşığı zeytin yağı ekleyip tel süzgeçten geçirdim.
Karnıbahar, kabak,havuç ve sarımsağı haşlıyoruz, haşalandıktan sonra içine 2 yemek kaşığı irmik koyuyoruz İrmiğimiz de sebzelerin sıcaklığında piştikten sonra blendırdan geçiriyoruz veya çatallada ezebilirsiniz Zeytinyağı ekleyip karıştırıp yediriyoruz.. *************************************************************************************************************************************************************************

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder