21 Kasım 2013 Perşembe
Demirinin yemekleri...1
meyve ve sebzeleri, püre ya da çorba yaparken birlikte kullanmayı denedim, ve çok beğendim
2 havuç
1 kabak
1 elma ‘yı kabuklarını soyup buharda haşladım.
altta kalan su ile
2 tepeleme tatlı kaşığı pirinç ununu pişirdim
Buharda haşladım sebzelerin altta kalan suyunda prinç ununu pişirdim.sebzeleride içine ilave ettim.sonra 1 yemek kaşığı zeytin yağı ekleyip tel süzgeçten geçirdim.
Karnıbahar, kabak,havuç ve sarımsağı haşlıyoruz, haşalandıktan sonra içine 2 yemek kaşığı irmik koyuyoruz
İrmiğimiz de sebzelerin sıcaklığında piştikten sonra blendırdan geçiriyoruz veya çatallada ezebilirsiniz
Zeytinyağı ekleyip karıştırıp yediriyoruz..
*************************************************************************************************************************************************************************
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder